Tegenwoordig zie je het (gelukkig) steeds meer in de trouwbranche; Ambacht!
Wij Nederlanders geven tegenwoordig veel meer om eerlijkheid, duurzaamheid en vakmanschap. Daarom is kiezen voor een handgemaakte bruidsjurk een goede keuze! Vaak wordt er gedacht dat dit heel veel duurder is dan de massaproductie. Dit blijkt dus helemaal niet zo te zijn.

Handgemaakte jurk
Jurk: Victor van Westering / Fotografe: Alexandra Vonk

Bij ambacht weet je precies wat je krijgt en waar je voor betaald. Er zijn korte communicatie lijnen tussen jou en de leverancier omdat er veel persoonlijke aandacht is. Dat wil jij toch als bruid!?

Ambacht vs. Massaproductie

De leverancier kan jou precies vertellen waar de materialen vandaan komen en doet zelf zijn uiterste best om te maken wat jij voor ogen hebt. Het leuke is, dat het helemaal niet zo veel duurder is als jij misschien denkt. Bij massaproductie betaal je voor de fabrikant, het merk en de winkel die het verkoopt. Bij ambacht betaal je voor de materialen en de werkuren. Natuurlijk moet elke ondernemer geld verdienen, dat is logisch. Maar waar geef jij je geld liever aan uit?

Voor deze blog heb ik Victor van Westering van Victor’s Wedding Design gevraagd om een stukje te schrijven over zijn passie; handgemaakte bruidsjurken!

Handgemaakte bruidsjurk – Dress by design

Victor van Victor’s Wedding Design ontwerpt jou bruidsjurk op maat in zijn atelier in Rotterdam.

Victor's Wedding Design
Jurk: Victor van Westering / Fotograaf: Marnix de Stigter Fotografie

Wat zegt Victor hier over?

De wereld hangt vol met prachtige kant en klare bruidsjurken, gemaakt voor de gemiddelde smaak van de gemiddelde bruid..

De reden om een jurk te laten maken kan zijn dat je bijvoorbeeld van handwerk houdt, elke steek speciaal voor jou gemaakt voor een unieke japon! Of je houdt van eerlijke en handgemaakte stoffen of je hebt een idee maar is niet kant en klaar te vinden. Maar misschien vind je van heel veel jurken wel iets mooi maar kan je niet de juiste vinden.

De reden kan ook zijn dat je een jurk in de familie hebt waar je iets mee wilt doen of bijvoorbeeld een sluier of een sieraad.
Misschien heeft je figuur teveel uitdagingen om een kant en klare passende jurk te vinden, je bent bijvoorbeeld heel klein of erg lang of je hebt maatverschil tussen je boven en onderlijf..
Of zoek je een speciaal soort stof of stoffencombinatie en je wilt een unieke beleving meemaken van het zien ontstaan van je bruidsjurk van schets naar eindresultaat..

Je ziet het, er zijn redenen genoeg om een afspraak te maken met een ontwerper, wanneer je dat doet kan je het volgende verwachten:

  • Een zeer persoonlijke aanpak “hoe geweldig is het als iemand jou op je allermooist maakt”.
  • Enthousiasme.
  • Vakmanschap “we werken met bekwaam personeel”.
  • Een unieke bruidsjurk passend bij jou figuur.
  • Goede kwaliteit van het materiaal en fournituren.
  • Een product in Nederland gemaakt met Nederlandse arbeidsuren.
  • Eerlijke opbouw prijs/kwaliteit.
  • 4 passessies waarin je jouw jurk ziet opbloeien tot de mooiste jurk ever.
  • Een unieke ervaring in de aanloop naar jullie huwelijk.

Maar is dit dan niet heel duur?
Nee! Bij Victor heb je al een prachtige handgemaakte unieke bruidsjurk vanaf €1700,00.
Benieuwd geworden? Neem eens een kijkje op zijn website: http://www.victorsweddingdesign.nl.

Handgemaakte bruidsjurk
Jurk: Victor van Westering / Fotografe: Alexandra Vonk

Waar heb jij voor gekozen op je bruiloft? Ik ben erg benieuwd!

Liefs,

Lisanne – Your Weddingplanner