Something old, something new, something borrowed, something blue and a silver sixpence in her shoe.. Maar wat betekend het gezegde nou eigenlijk en hoe kan je het verwerken in je bruiloft?!

Something Blue
Something Blue

Something old..

Dit gaat over het ‘oude’ leven wat de bruid achter zich laat. Dus om Somthing Old te verwerken in je bruiloft, draag of plaats je ergens een accessoire wat je al had. Denk aan een foto, medaillon of sieraad. Wat vaak voorkomt is om een stukje oude stof van de jurk van je moeder of oma te verwerken in je nieuwe jurk of bijvoorbeeld als bruidszakdoek.

Something new..

Deze slaat op het nieuwe leven wat de bruid gaat beginnen. Something New is dan ook vrij makkelijk te verwerken in de bruiloft. Denk aan je trouwjurk en of de ringen!

Something Blue
Something Blue

Something borrowed..

De gedachte hier achter is dat familie en vrienden altijd voor je klaar zullen staan. Bij Something Borrowed is het de traditie iets te lenen van een gelukkig getrouwde vrouw, denk bijvoorbeeld aan je moeder, oma of een van je vriendinnen! Ook hier kan je denken aan sieraden, of bijvoorbeeld het ringendoosje wat op hun bruiloft is gebruikt. Wees creatief!

Something blue..

Dit gezegde staat symbool voor trouw, zuiverheid en loyaliteit. Met Something Blue kan je helemaal los gaan en het zo gek maken als je zelf wilt. Denk aan een kousenband, blauwe accenten in de styling, bloemen, taart, sieraden etc. etc.

Something blue
Something Blue

And a silver sixpence in her shoe..

Wanneer de bruid een Silver Sixpence in haar linkerschoen draagt zou dit geluk brengen op het gebied van rijkdom en financiële zekerheid. Of het lekker loopt… Ik denk het niet, maar hé een beetje geluk is altijd welkom!

Het jij dit Engelse geluk gedichtje verwerkt in je bruiloft? Ik ben erg benieuwd!

Liefs,

Lisanne – Your Weddingplanner