Droom jij van een ultieme winter wedding? Dan zit je in een ijshotel helemaal goed! Helaas zijn deze niet in Nederland te vinden, maar een bruiloft in een ijshotel is de reis zeker waard!

Winter wonderland wedding, voor sommige niet weggelegd en voor sommige een droom! Trouwen in een ijs/sneeuw hotel is een once in a lifetime experience. Ik heb 3 bijzondere plekken gevonden waar je kan trouwen en overnachten in een prachtige winterse omgeving.

Icehotel, Zweden

In het dorpje Jukkasjärvi – Zweeds Lapland, vind je het wereldberoemde Icehotel, een prachtig kunstobject met bijzondere architectuur dat elk jaar opnieuw gemaakt wordt van ijs en sneeuw. De 520 kilometer lange Thorne River is de basis van dit ijshotel en de Ice Church. De Ice Church opent op 26 december en sluit eind maart, wanneer de Ice Church weer smelt en het terug keert in de Thorne River. Je trouwt dus op een unieke locatie aangezien het Icehotel en de Ice Church elk jaar anders zijn. De opties zijn reuze en er zijn meerdere ruimtes zodat de gehele dag hier plaats kan vinden. Zelfs overnachten is mogelijk, voor dat jullie naar bed gaan heb je nog de kans om te genieten van het Noorderlicht. Romantischer kan bijna niet. Ook bieden ze het Icehotel 365, deze is het gehele jaar geopend voor bruiloften e.d.. Een winter wedding om nooit te vergeten! Nieuwsgierig geworden? Bekijk de site en klik hier.
Icehotel Sweden Bron: ww.icehotel.com

Hôtel de Glace, Canada

Op 20 minuten ten noorden vanaf Québec city, vind je het prachtige Hôtel de Glace. Een beroemde must-see in de winter met bijzondere ijssculpturen en een fantastisch decor. Hôtel de Glace opende haar deuren in 2001 en is sindsdien een populaire trouwlocatie door de fijne combinatie van ongerepte natuur en de nabijheid van restaurants en bars. Ook dit hotel wordt elk jaar opnieuw gebouwd door een groep van de beste architecten. Hôtel de Glace is geopend van begin januari tot eind maart. Het beschikt over 44 unieke suites en een romantische wedding chapel, oftewel, hier kan je jullie winter wonderland wedding zeker vieren! Wil je meer te weten komen over deze locatie, klik dan hier.
Hôtel de Glace Bron: http://www.hoteldeglace-canada.com

Arctic Snowhotel & Glass Igloos, Finland

In Fins Lapland vind je het bijzondere Arctic SnowHotel & Glass Igloos, het hotel is gelegen in de winterse hoofdstad van noord Finland, Rovaniemi. Bedekt in een dikke laag sneeuw, is deze prachtige locatie erg geschikt voor een winterse bruiloft. Er kan getrouwd worden in de Ice Chapel en dineren kan in het Ice Restaurant, de bijzondere atmosfeer zorgt ervoor dat er herinneringen worden gecreëerd die jullie altijd zullen bijblijven. Door de diverse beschikbare ruimtes, kan elk onderdeel op een nieuwe bijzondere plek gevierd worden. Wat erg fijn is aan deze plek, is dat je na afloop kan relaxen in de sauna, de sneeuw sauna of in de hot tub. Ultiem genieten! Qua overnachten kan je kiezen tussen het SnowHotel of de glazen iglo’s. De glazen iglo’s hebben een glazen dak, je slaapt onder de mooiste sterrenhemel met misschien wel kans om het noorderlicht te zien. Er zijn in totaal 37 glazen iglo’s. Wanneer je overnacht in het SnowHotel, slaap je in kamers van ijs welke allemaal uniek zijn. Er is ruimte voor 70 gasten. Het Arctic SnowHotel is geopend van begin december tot eind maart en de Glass Igloos zijn beschikbaar vanaf begin november tot eind maart. Benieuwd naar de accommodatie, bekijk dan snel de site.
Artic SnowHotel & Glass Igloos Bron: http://www.arcticsnowhotel.fi

Je waant je als een ware Elsa in een Frozen omgeving als je trouwt in een ijshotel!

Hebben jullie plannen voor een winter bruiloft in het buitenland? Of ben je geïnspireerd geraakt? Ik hoor graag je verhalen!

Liefs,

Lisanne – Your Weddingplanner