We gaan er natuurlijk niet vanuit dat je ontevreden bent over je trouwdag, maar wat als dat wel zo is? Hoe ga je er mee om?

Unhappy over je trouwdag? Don’t let it happen!

Dagen, weken, maanden en misschien zelfs jaren ben je aan het uitkijken naar je bruiloft. Je gaat er van uit dat je trouwdag verloopt zoals gepland. Maar wat als dat nou niet zo is? Geloof me, ik wil echt geen Debby Downer zijn, maar een bruiloft organiseren en het werken van een bruiloft is en blijft nou eenmaal mensen werk, dus er kan altijd iets fout gaan! De muziek die niet goed gaat tijdens de ceremonie, een ruimte die niet klaar staat zoals afgesproken, de bruidstaart die de rit naar de locatie niet overleefd heeft of zelfs rode wijn over de trouwjurk (OH NO!)! Allemaal scenario’s waar je absoluut niet over na wilt denken!

Zorg dat je voorbereid bent.

Het is handig om een tas te pakken voor ‘wedding emergencies’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan blarenpleisters, vlekverwijderaar, naald en draad, extra knopen en misschien zelfs een leuk wit jurkje voor als er toch (we gaan er niet van uit) iets gebeurd met de trouwjurk! Overigens heb ik, gelukkig, in al mijn jaren als Senior Party Manager, nog nooit meegemaakt dat er rode wijn over een bruidsjurk heen is gegaan! Pfieuw, gelukkig maar! Wat ook altijd handig is, is om de muziek voor de ceremonie op 2 manieren aan te kunnen leveren, bijvoorbeeld een cd en op je telefoon. Mocht de cd het niet doen, heb je altijd een 2de optie achter de hand! Zo ben je overal op voorbereid en kunnen eventuele problemen, snel opgelost worden! Een goede weddingplanner zal altijd zo’n ‘Save Your Wedding Kit’ bij zich dragen!

Save Your Wedding Kit

Denk in oplossingen, niet in problemen.

Wanneer het ergens mis gaat, baal je natuurlijk als een stekker! Maar probeer hier niet te lang mee bezig te zijn, denk in oplossingen en ga verder met genieten! Het belangrijkste is om je bruiloft niet te laten verpesten hier door, geloof me, dat is het niet waard!

Wordt niet boos op het personeel, hier heeft niemand wat aan.

Wanneer er iets mis gaat, vind het personeel dit waarschijnlijk al erg genoeg. Ook zij doen keihard hun best om jullie dag perfect te laten verlopen. Maar valt er een bord met eten, of wordt er een groot stuk vlees gepresenteerd aan iemand die had doorgegeven vegetariër te zijn, laat het je niet opwinden! Vertel het personeel wat en niet klopt en ze zullen het zo snel mogelijk voor je oplossen. Maar ook voor jezelf, wanneer je boos of geïrriteerd wordt heeft dat invloed op je dag en je humeur, don’t become a #bridezilla! Laat je niet gek maken en blijf vooral genieten! De gasten zullen over 5 jaar niet terug denken aan dat ene foutje wat er gemaakt werd, maar aan een prachtige dag! Dat geld overigens ook voor jullie 😉 !

Bespreek waar jullie niet tevreden over zijn.

Iets wat ik erg belangrijk vind! Geef aan wat er niet goed loopt, of waar je ontevreden over bent want achteraf kan er niets meer aan gedaan worden! Dus zeg het eerlijk tegen de manager of degene die de leiding heeft als er iets is waar je niet tevreden mee bent, dan kan het opgelost worden en kan je rustig verder met het feest vieren. Dus geef het aan, laat het opgelost worden en laat het los.

Kan het niet opgelost worden op de dag zelf, of is het echt een groot probleem wat jullie dag zeer beïnvloed heeft, maak dan een afspraak na de trouwdag om dit te bespreken. Degene die het betreft, of dit nou om een locatie, ambtenaar of cateraar gaat, ze kunnen hier van leren en zullen het zeker waarderen! Vertel wat je dwars zit, praat hier over en probeer het daarna los te laten. Probeer er niet meer over na te denken en alleen nog terug te denken aan de mooie momenten! Zoals ik al eerder zei, over 5 jaar denk je alleen nog maar terug aan een geweldige dag!

Heb jij ooit iets vervelends meegemaakt op een bruiloft of jullie eigen bruiloft? Ik ben benieuwd naar de verhalen en hoe jullie hier mee om zijn gegaan!

Liefs,

Lisanne – Your Weddingplanner